ITAD – IT Asset Disposition

Wat is ITAD?

IT Asset Disposition (ITAD) staat voor het veilig en efficiënt afvoeren en verwerken van oude hardware op de meest duurzame manier mogelijk. De visie van Omolo IT op dit gebied is: ‘’Een wereld waarin we geen bruikbare IT-hardware meer weggooien maar alles hergebruiken en alle niet-bruikbare hardware op een verantwoorde manier recyclen zodat het geen negatieve impact heeft op het milieu’’.

ITAD – Restwaarde oude hardware

Vaak heeft gebruikte hardware nog een restwaarde, doordat Omolo IT gespecialiseerd is in remarketing en een groot wereldwijd netwerk heeft met grote doorloopsnelheid ontvangt u bij ons een eerlijke restwaarde.

ITAD - Duurzaamheid

Doordat wij als doel hebben oude hardware opnieuw inzetbaar te maken, kunnen we productie van nieuwe hardware verminderen of zelfs helemaal voorkomen. Omolo IT is groot voorstander van Circulair ondernemen, een goede ITAD-oplossing is hiervoor van groot belang. We hebben in-house een reparatie afdeling waarbij we de meeste reparaties zelf kunnen uitvoeren en een tweetal refurbish productielijnen waarmee we duizenden computers per maand her-inzetbaar kunnen maken.

ITAD – Dataveiligheid

Binnen het ITAD-proces is dataveiligheid van groot belang, daarom werken wij enkel met ISO gecertificeerde transporteurs die werken met professionele rapportages. Zodra goederen bij ons in het magazijn aankomen, plaatsen wij alles in quarantaine totdat de data 100% veilig is vernietigd. Datavernietiging is mogelijk op verschillende manieren zoals professionele Datawiping of professionele Datashredding.

ITAD – GDPR / AVG

Organisaties hebben steeds meer te maken met vertrouwelijke data en persoonsgegevens. Vanuit de wet- en regelgeving (GDPR/AVG) bent u niet alleen verantwoordelijk voor het juist verwerken en opslaan van deze data, maar ook voor het vernietigen van data op IT-apparatuur dat verkocht, ingeruild of end-of-life is. Met onze professionele ITAD-diensten ontvangt u op serienummerniveau rapportages en vernietigingscertificaten. Hiermee bent u 100% zeker dat uw data vernietigd is én kunt u aantonen dat u aan alle wet- en regelgeving heeft voldaan.

Onze visie

Een wereld waarin we geen bruikbare IT-hardware meer weggooien maar alles hergebruiken en alle niet-bruikbare hardware op een verantwoorde manier recyclen zodat het geen negatieve impact heeft op het milieu.

De visie van Omolo IT

Een wereld waarin we geen bruikbare IT-hardware meer weggooien maar alles hergebruiken en alle niet-bruikbare hardware op een verantwoorde manier recyclen zodat het geen negatieve impact heeft op het milieu.

Contact met Omolo IT

Wij begrijpen het wanneer u nog vragen heeft over onze diensten. Daarom kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch via +31 (0)13 204 0474. Uiteraard komen wij ook graag bij u langs om onze diensten toe te lichten en al uw vragen te beantwoorden.Contact