Datavernietiging – Datadragers, computers, laptops, telefoons, servers en harde schijven

Voorkomen van datalekken

Data is heilig, om onze data te beschermen denken we vaak aan securitysoftware, firewalls, beveiligd werken in de cloud etc. Dit is belangrijk en de basis van dataveiligheid, echter is er een belangrijk proces dat we vaak vergeten: Datavernietiging. Bij end-of-life of inruil van computers, telefoons en andere datadragers is het van cruciaal belang dat de data professioneel wordt vernietigd. Uit onderzoek blijkt dat een aanzienlijk deel van alle datalekken ontstaat door het niet juist vernietigen van data bij afgeschreven hardware. Omolo IT is specialist in datavernietiging en bied diverse diensten aan om er voor te zorgen dat uw data ook écht wordt vernietigd.

 

Datawiping

Door het wipen van alle harde schijven in uw datadragers zorgen wij dat alle data ook écht wordt vernietigd. Omolo IT is businesspartner van het softwarebedrijf White Canyon en werkt met de beste en hoogst gecertificeerde wipesoftware WipeDrive. WipeDrive is de enige tool die de EAL2 + -certificering voor datavernietiging heeft behaald en wordt over de hele wereld gebruikt voor de meest gevoelige data.

Voordelen datawiping:

  • Professionele oplossing voor datavernietiging
  • U ontvangt certificaten op serienummerniveau als bewijs van datavernietiging
  • De harde schijven kunnen opnieuw ingezet worden, dit is beter voor het milieu

 

Harde schijf vernietiging / datashredding

Omolo IT heeft als visie om zoveel mogelijk apparaten een tweede leven te geven om het milieu zo min mogelijk te belasten. Met onze visie in het achterhoofd geeft Omolo IT de voorkeur om harde schijven te wipen en niet te vernietigen. Toch zijn er bedrijven die het wel fijn vinden als harde schijven worden vernietigd en ook hiervoor is Omolo IT de juiste partner. Wij hebben een harde schijf shredder in-house waarmee we al uw harde schijven op professionele manier vernietigen, meer informatie hierover kunt u hier vinden.


Contact