Diensten

Lifecycle solutions voor een optimaal resultaat

Omolo IT gaat te werk aan de hand van een IT Lifecycle Assessment. Om inzichtelijk te maken welke opties en mogelijkheden er binnen een bedrijf of afdeling zijn, wordt via een checklist de bestaande situatie doorlopen.

Veilige dataverwijdering en vernietiging

Omolo IT zegt niet alleen te staan voor maximale transparantie, een open houding en een garantie op veiligheid, daar wordt ook bewijs van geleverd. Wanneer hardware door Omolo IT wordt opgehaald en gerefurbished of gerecycled wordt, is het proces van begin tot eind volledig gerapporteerd. Deze rapportages zijn in te zien in een persoonlijk klantenportaal.

Zo is steeds de status te volgen, vanaf het ophalen van de producten tot het moment dat vernietiging van data plaatsvindt. Hierbij werkt Omolo IT volgens de internationale ISO 9001 kwaliteitsstandaard.

Wanneer sprake is van datawiping is er een verplichting om de bescherming van persoonsgegevens te waarborgen. Bedrijfsinformatie en andere privacygevoelige data moet permanent verwijderd worden, voordat afstand kan worden gedaan van hardware en apparatuur. De methode die hiervoor door Omolo IT gebruikt wordt is NIST SP 800-88.

Wanneer datawiping geen optie is of niet gerealiseerd kan worden, maken wij gebruik van een eigen shredder om een harde schijf alsnog te vernietigen. Zo is veiligheid gegarandeerd, volgens een keuze en proces waar op te vertrouwen is. Tevens maakt Omolo IT inzichtelijk op welke manier de gekozen procedure leidt tot CO2-compensatie.

Hardeschijf vernietiging

Omolo IT weet afhankelijk van het resultaat van het IT Lifecycle Assessment de meest efficiënte optie aan te bieden. Vaak wordt te snel gedacht dat hardware is afgeschreven, terwijl door refurbishing de levensduur van apparatuur verlengd kan worden.

Wanneer de conclusie is dat bestaande hardware niet meer in aanmerking komt om hergebruikt te worden, heeft Omolo IT de aangewezen ITAD-diensten in huis om computers en servers die aan het einde van hun levensduur zijn op een veilige en milieuvriendelijke wijze af te voeren. Dat gebeurt volgens Weeelabex gecertificeerde processen.

Daarbij ligt de focus niet alleen op hardware. Het verantwoord verwijderen en vernietigen van data heeft onze hoogste prioriteit. Bij de door Omolo IT gehanteerde wijze van datawiping is veiligheid gegarandeerd en wordt volgens de hoogst gecertificeerde standaarden gewerkt.

RAAS - Refurbishment as a service

RAAS: Refurbishment as a service. Wanneer er geen behoefte is aan een volledige doorloop van het IT-bestand, is enkel het opschonen van computers, laptops of servers ook mogelijk. Dit is niet alleen een zeer voordelige oplossing, maar zorgt er ook voor dat uw IT circulair wordt ingezet en zo min mogelijk wordt weggegooid. Heeft u vragen omtrent RAAS? Neem dan gerust contact met ons op.

Opkoop voor een circulaire economie

Omolo IT handelt in binnen- en buitenland in partijen computers en geeft de beste prijs voor hardware. Het verwijderen en vernietigen van de data op de computers heeft onze hoogste prioriteit. Via deze werkwijze wordt op een veilige manier het maximale uit de levenscyclus van IT-apparatuur gehaald. Dat komt het milieu direct ten goede. Op die manier dragen we samen bij aan een circulaire economie.
Contact