Datawiping

Datawiping

Omolo IT is specialist in datavernietiging, een van de belangrijkste diensten die wij hierin bieden is datawiping. Met datawiping kunnen wij alle data op harde schijven professioneel vernietigen. Voordelen datawiping

  • Professionele oplossing voor datavernietiging
  • Wij maken enkel gebruik van gecertificeerde software
  • Voldoet aan alle EU-regelgeving voor datawiping
  • Certificaten op serienummerniveau als bewijs van datavernietiging
  • De harde schijven kunnen opnieuw ingezet worden, dit is beter voor het milieu

Datawiping

Door het wipen van alle harde schijven van uw datadragers zorgen wij dat alle data ook écht wordt vernietigd. Omolo IT is businesspartner van het softwarebedrijf White Canyon en werkt met de beste en hoogst gecertificeerde wipesoftware WipeDrive. WipeDrive is de enige tool die de EAL2 + -certificering voor datavernietiging heeft behaald en wordt over de hele wereld gebruikt voor de meest gevoelige data.

Wet- en regelgeving GDPR/AVG

Organisaties hebben steeds meer te maken met vertrouwelijke data en persoonsgegevens. Vanuit de wet- en regelgeving (GDPR/AVG) bent u niet alleen verantwoordelijk voor het juist verwerken en opslaan van deze data, maar ook voor het vernietigen van data op IT-apparatuur dat verkocht, ingeruild of end-of-life is. Met onze professionele datawiping diensten ontvangt u op serienummerniveau rapportages en vernietigingscertificaten. Hiermee bent u 100% zeker dat uw data vernietigd is én kunt u aantonen dat u aan alle wet- en regelgeving heeft voldaan.

Duurzame datavernietiging

In het bedrijfsleven maken we steeds duurzamere keuzes, ook op het gebied van IT kunnen we duurzame keuzes maken die veel invloed hebben op ons milieu. Omolo IT heeft als doel om zoveel mogelijk IT-apparatuur een tweede leven te geven. Met datawiping kunnen we ervoor zorgen dat harde schijven worden hergebruikt, hiermee voorkomen we de productie van een nieuwe harde schijf en besparen we met elkaar grote hoeveelheden CO2 uitstoot. Zo is datawiping niet alleen veilig maar helpt het ook de wereld een stukje beter te maken.

Onze visie

Een wereld waarin we geen bruikbare IT-hardware meer weggooien maar alles hergebruiken en alle niet-bruikbare hardware op een verantwoorde manier recyclen zodat het geen negatieve impact heeft op het milieu.

De visie van Omolo IT

Een wereld waarin we geen bruikbare IT-hardware meer weggooien maar alles hergebruiken en alle niet-bruikbare hardware op een verantwoorde manier recyclen zodat het geen negatieve impact heeft op het milieu.

Contact met Omolo IT

Wij begrijpen het wanneer u nog vragen heeft over onze diensten. Daarom kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch via +31 (0)13 204 0474. Uiteraard komen wij ook graag bij u langs om onze diensten toe te lichten en al uw vragen te beantwoorden.Contact