Circulaire IT

Circulaire economie

Omolo IT handelt in binnen- en buitenland in partijen computers en geeft de beste prijs voor hardware. Het verwijderen en vernietigen van de data op de computers heeft onze hoogste prioriteit. Via deze werkwijze wordt op een veilige manier het maximale uit de levenscyclus van IT-apparatuur gehaald. Dat komt het milieu direct ten goede. Op die manier dragen we samen bij aan een circulaire economie.

Circulaire IT

Circulaire IT is bedoeld om de levensduur van producten te verlengen en hergebruik van grondstoffen te stimuleren. Door circulaire IT hoeven er minder computers te worden geproduceerd, sparen we grondstoffen en stoten we minder CO2 uit.

Wat feiten op een rij:
  • Ieder jaar worden er gemiddeld 160 miljoen laptops geproduceerd
  • Alleen al in Europa worden er ieder dag 160.000 laptops per dag weggegooid
  • Voor de productie van een computer is tussen de 40.000 en 160.000 liter water nodig

Het behoeft geen verdere uitleg om te begrijpen hoe schadelijk dit is voor ons milieu.

De visie van Omolo IT is een wereld waarin we geen bruikbare IT-hardware meer weggooien maar alles hergebruiken en alle niet-bruikbare hardware op een verantwoorde manier recyclen zodat het geen negatieve impact heeft op het milieu. Omolo IT maakt altijd de meest duurzame en circulaire keus, wij dragen zo ook bij aan de MVO-doelstellingen van onze klanten. Wij maken inzichtelijk hoeveel CO2-uitstoot we samen besparen en zijn transparant in wat we met oude hardware doen.
Contact